Prafitin tehdas Turussa.


TARINA

Turkulaisella Prafit Oy:llä on jo yli 45 vuoden kokemus erikois- ja puusepänkalusteista sekä alumiiniprofiileista.
Meiltä saat tarvitsemasi ratkaisut yksittäisistä tuotteista suurien liiketilojen kalusteratkaisuihin – suunnittelusta asennukseen.


Ylpeyksinä kotimaisuus ja osaava henkilöstö


Prafit Oy:n toiminnan perustana ovat tuotteiden korkea kotimaisuusaste sekä osaavat ja sitoutuneet työntekijät. Asiakaslähtöisen palvelun periaatteet läpäisevät koko henkilökunnan toimistolta tuotantosaliin.
Lähtökohtanamme ovat aina asiakkaan tavoitteet. Haluamme tarjota vankan ammattitaitomme asiakkaan käyttöön. Meidän tehtävämme on auttaa häntä saavuttamaan päämääränsä kustannustehokkaasti ja järkevästi – oli kyse sitten tilaratkaisuista tai alumiiniprofiilin hankinnasta, nykyiset yrittäjät linjaavat.

Suunnittelu asiakkaan ja tuotannon linkkinä


Prafitin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Turussa. Päätuoteryhmiin kuuluvat erikoiskalusteet, puusepänkalusteet ja kevyet wc-jakoseinät. Alumiiniprofiileja etsivä löytää varaston laajasta valikoimasta laadukkaat vakio-, erikois- ja järjestelmäprofiilit. Asiakkaiden käytössä ovat monipuoliset työstö- ja asennuspalvelut.
Prafit on seissyt vuosikymmenestä toiseen tiettyjen vahvojen ja laadukkuudestaan tunnettujen tuotteiden kivijalalla. Tarjoamme edelleen asiakkaidemme arvostamat perinteiset ratkaisut, mutta etsimme myös kaiken aikaa uusia innovaatioita. Uudistumiskyky on yksi välttämättömyyksistä ja siihen jatkuvaan muutokseen me olemme oppineet, toimitusjohtaja Kati Pesonen kertoo.

Korkealaatuiset erikoiskalusteet valmistuvat avoimella ja rohkealla yhteistyöllä. Olemme toteuttaneet useita kalusteprojekteja erilaisiin julkisiin tiloihin, yritysten vastaanottotiloihin, risteilijöille ja erikoismyymälöihin. Valmistamme muun muassa vastaanottotiskit, säilytyskalusteet, seinähyllyt ja vitriinit korkealaatuisista materiaaleista, haasteita kaihtamatta. Prafitin vahvuus on eri materiaalien sujuva käyttö sekä se, että mietimme aina kalustetuotannon asiakkaan etujen kautta. Ehdotamme tehokkaita tuotantoratkaisuja ja materiaalivaihtoehtoja, jos koemme että niillä projektin saisi tuotettua kannattavammin. Laadusta koskaan tinkimättä. Tavoitteemme on, että arkkitehdit ja tilasuunnittelijat voivat antaa kalusteprojektin käsistään turvallisin mielin eteenpäin tuotantoon ja asennettavaksi. Huolehdimme, että mahdolliset tuotantotekniset ongelmat ratkaistaan ja sovitut aikataulut pitävät. Luotamme avoimeen ja rehtiin keskusteluun sekä yhteistyön voimaan. Arvostamme kotimaisuutta, laatua ja toiminnallisuutta. Tehokas tiimimme kehittyy joustavasti maailman mukana.

Ajattomat tuotteet, harkittua uudistumista


Raimo Aunio ja Reijo Pesonen perustivat Prafit Oy:n vuonna 1975. Kaupan keskusliikkeen palkkakirjoilla oleva Raimo havaitsi 1970-luvun alkupuolella, että kestäville ja kevyille alumiinirunkoisille myymäläkalusteille on kysyntää. Hetken mietittyään Raimo ja Reijo vuokrasivat erään rakennuksen kellarikerroksesta pienen tilan, josta alkoi Prafitin uskalias matka kohti menestystä.
Konkariyrittäjät Aunio ja Pesonen luotsasivat organisaatiotaan sekä hittikausien että taantumien halki. Yrityksen tuotevalikoima uudistuu harkitusti, mutta menestysreseptiin on helppo luottaa aikojen ja trendien vaihtuessa.
Kalusteemme ovat ilmeeltään ajattonia ja helposti muokattavia. Kevyet alumiiniprofiilimme taas mahdollistavat näyttävätkin ratkaisut erilaisten kokonaisuuksien luomiseen. Siksi uskon tuotteidemme säilyvän kilpailukykyisinä jatkossakin. Ja nykyäänhän teemme paljon erikoiskalusteita myös suunnittelijoiden tai arkkitehtien piirrustusten pohjalta, Reijo Pesonen toteaa.

Perheyritys toisessa polvessa


Tärkeä etappi yrityksen historiassa tapahtui vuonna 2010, kun Raimo Aunio ja Reijo Pesonen luovuttivat Prafit Oy:n vetovastuun seuraavalle sukupolvelle. Mukaan lähtivät Aunion pojat Joni ja Juha Aunio sekä heidän serkkunsa Mari ja Kati Pesonen. He asettivat tavoitteekseen säilyttää perheyrityksen arvot, mutta myös kehittää toimintaa siten, että Prafit vastaa entistäkin paremmin nykypäivän haasteisiin ja asiakkaiden odotuksiin.

Syyskuussa 2018 Prafit Oy osti puusepänkalusteita valmistavan PK-Valmiste Oy:n liiketoiminnan.Yhdistymisen myötä Prafit Oy:n osaaminen ja konekanta laajenivat, kustannustehokkuus parani ja yhteinen tuotekehitys vahvistui. Yhdistyminen oli riski, mutta se kannatti. Yritys sai arvokasta tietotaitoa puusepän alalta, lisää taitavia työntekijöitä ja mahdollisuuden jatkaa yhteistyötä PK-Valmisteen upeiden asiakkaiden kanssa.

Syksyllä 2023 Kati ja Mari Pesonen myivät osuutensa Prafit Oy:stä ja  tästä eteenpäin Joni ja Juha Aunio jatkavat kaksissa tuumin Prafitin tarinaa.  Lokakuusta alkaen toimitusjohtajana toimii Joni Aunio.