Prafit Oy – myymäläkalusteet ja alumiiniprofiilit jo vuodesta 1975

Turkulaisella Prafit Oy:llä on jo yli 40 vuoden kokemus erikoiskalusteista ja alumiiniprofiileista. Meiltä saat tarvitsemasi ratkaisut yksittäisistä profiilieristä suurien liiketilojen kalusteratkaisuihin – suunnittelusta asennukseen.

Ylpeyksinä kotimaisuus ja osaava henkilöstö

Prafit Oy:n toiminnan perustana ovat tuotteiden korkea kotimaisuusaste sekä osaavat ja sitoutuneet työntekijät. Asiakaslähtöisen palvelun periaatteet läpäisevät koko henkilökunnan toimistolta tuotantosaliin.

- Lähtökohtanamme ovat aina asiakkaan tavoitteet. Meidän tehtävämme on auttaa häntä saavuttamaan päämääränsä kustannustehokkaasti ja järkevästi – oli kyse sitten tilaratkaisusta tai alumiiniprofiilin hankinnasta, nykyiset yrittäjät linjaavat.

Suunnittelu asiakkaan ja tuotannon linkkinä

Uutta virtaa Prafit Oy:n tuotekehitykseen ja asiakaspalveluun on tuonut oma suunnittelija. Hänen tehtävänään on luotsata yrityksen tuotevalikoima vastaamaan entistäkin paremmin tulevaisuuden haasteisiin.

- Prafit on seissyt vuosikymmenestä toiseen tiettyjen vahvojen ja laadukkuudestaan tunnettujen tuotteiden kivijalalla. Tarjoamme edelleen asiakkaidemme arvostamat perinteiset ratkaisut, mutta etsimme myös kaiken aikaa uusia innovaatioita. Uudistumiskyky on yksi välttämättömyyksistä nykypäivänä ja siihen jatkuvaan muutokseen me pyrimme oppimaan, toimitusjohtaja Kati Pesonen kertoo.

uusi verstas

Prafitin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Turussa. Päätuoteryhmiin kuuluvat erikoiskalusteet, kevyet wc-jakoseinät. Alumiiniprofiileja etsivä löytää varaston laajasta valikoimasta niin laadukkaat vakio-, erikois- ja järjestelmäprofiilit kuin määrämittaan leikatut alumiinilistat. Asiakkaiden käytössä ovat monipuoliset työstö- ja asennuspalvelut.

Ajattomat tuotteet, harkittua uudistumista

Raimo Aunio ja Reijo Pesonen perustivat Prafit Oy:n vuonna 1975. Kaupan keskusliikkeen palkkakirjoilla oleva Raimo havaitsi 1970-luvun alkupuolella, että kestäville ja kevyille alumiinirunkoisille myymäläkalusteille on kysyntää. Hetken mietittyään Raimo ja Reijo vuokrasivat erään rakennuksen kellarikerroksesta pienen tilan, josta alkoi Prafitin uskalias matka kohti menestystä.

 


Konkariyrittäjät Aunio ja Pesonen luotsasivat organisaatiotaan sekä hittikausien että taantumien halki. Yrityksen tuotevalikoima uudistuu harkitusti, mutta menestysreseptiin on helppo luottaa aikojen ja trendien vaihtuessa.

Kalusteemme ovat ilmeeltään ajattonia ja helposti muokattavia. Kevyet alumiiniprofiilimme taas mahdollistavat näyttävätkin ratkaisut erilaisten kokonaisuuksien luomiseen. Siksi uskon tuotteidemme säilyvän kilpailukykyisinä jatkossakin. Ja nykyäänhän teemme paljon erikoiskalusteita myös suunnittelijoiden tai arkkitehtien piirrustusten pohjalta, Reijo Pesonen toteaa.

vanhva verstat
Vanha verstas

Perheyritys toisessa polvessa

Tärkeä etappi yrityksen historiassa tapahtui vuonna 2010, kun Raimo Aunio ja Reijo Pesonen luovuttivat Prafit Oy:n vetovastuun seuraavalle sukupolvelle. Mukana ovat Aunion pojat Joni ja Juha Aunio sekä heidän serkkunsa Mari ja Kati Pesonen. He ovat asettaneet tavoitteekseen säilyttää perheyrityksen arvot, mutta myös kehittää toimintaa siten, että Prafit vastaa entistäkin paremmin nykypäivän haasteisiin ja asiakkaiden odotuksiin.
Prafit Oy:n arvot ovat luotettavuus, avoimuus, yhdessä tekeminen, yksinkertaistaminen sekä uudistuminen.

Syyskuussa 2018 Prafit Oy osti puusepänkalusteita valmistavan PK-Valmiste Oy:n liiketoiminnan.Yhdistymisen myötä Prafit Oy:n osaaminen ja konekanta laajenivat, kustannustehokkuus parani ja yhteinen tuotekehitys vahvistui. Yhdistyminen oli riski, mutta se kannatti. Yritys sai arvokasta tietotaitoa puusepän alalta, lisää taitavia työntekijöitä ja mahdollisuuden jatkaa yhteistyötä PK-Valmisteen upeiden asiakkaiden kanssa.

Tutustu Prafit Oy:n tuotteisiin ja palveluihin tai ota yhteyttä!