Prafit Oy – myymäläkalusteet ja alumiiniprofiilit jo vuodesta 1975

Turkulaisella Prafit Oy:llä on jo yli 40 vuoden kokemus erikoiskalusteista ja alumiiniprofiileista. Meiltä saat tarvitsemasi ratkaisut yksittäisistä profiilieristä suuriin myymäläkokonaisuuksiin – suunnittelusta asennukseen.

Ylpeyksinä kotimaisuus ja osaava henkilöstö

Prafit Oy:n toiminnan perustana ovat tuotteiden korkea kotimaisuusaste sekä osaavat ja sitoutuneet työntekijät. Asiakaslähtöisen palvelun periaatteet läpäisevät koko henkilökunnan toimistolta tuotantosaliin.

- Lähtökohtanamme ovat aina asiakkaan tavoitteet. Meidän tehtävämme on auttaa häntä saavuttamaan päämääränsä kustannustehokkaasti ja järkevästi – oli kyse sitten tilaratkaisusta tai alumiiniprofiilin hankinnasta, nykyiset yrittäjät linjaavat.

Suunnittelu asiakkaan ja tuotannon linkkinä

Uutta virtaa Prafit Oy:n tuotekehitykseen ja asiakaspalveluun on tuonut muotoilusta ja suunnittelusta vastaava Teemu Malmi. Hänen tehtävänään on luotsata yrityksen tuotevalikoima vastaamaan entistäkin paremmin tulevaisuuden haasteisiin.

- Prafit on seissyt vuosikymmenestä toiseen tiettyjen vahvojen ja laadukkuudestaan tunnettujen tuotteiden kivijalalla. Tarjoamme edelleen asiakkaidemme arvostamat perinteiset ratkaisut, mutta etsimme myös kaiken aikaa uusia innovaatioita, Malmi kertoo.

uusi verstas

Prafitin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Turussa. Päätuoteryhmiin kuuluvat mm. erikoiskalusteet ja kevyet wc-väliseinät. Alumiiniprofiileja etsivä löytää varaston laajasta valikoimasta niin laadukkaat vakio-, erikois- ja järjestelmäprofiilit kuin määrämittaan leikatut alumiinipellit ja -listat. Asiakkaiden käytössä ovat monipuoliset työstö- ja asennuspalvelut sekä myymäläkalusteiden outlet, josta löytyy erikoiskalusteita nopeasti ja edullisesti.

Ajattomat tuotteet, harkittua uudistumista

Raimo Aunio ja Reijo Pesonen perustivat Prafit Oy:n vuonna 1975. Kaupan keskusliikkeen palkkakirjoilla oleva Raimo havaitsi 1970-luvun alkupuolella, että kestäville ja kevyille alumiinirunkoisille myymäläkalusteille on kysyntää. Hetken mietittyään Raimo ja Reijo vuokrasivat kellarikerroksesta pienen tilan, josta alkoi Prafitin uskalias matka kohti menestystä.

Konkariyrittäjät Aunio ja Pesonen ovat luotsanneet organisaatiotaan sekä hittikausien että taantumien halki. Yrityksen tuotevalikoima uudistuu harkitusti, mutta menestysreseptiin on helppo luottaa aikojen ja trendien vaihtuessa.

- Kalusteemme ovat ilmeeltään ajattomia ja helposti muokattavia. Kevyet alumiiniprofiilimme taas mahdollistavat näyttävätkin ratkaisut erilaisten kokonaisuuksien luomiseen. Siksi uskon tuotteidemme säilyvän kilpailukykyisinä myös jatkossa, Pesonen toteaa.

vanhva verstat
Vanha verstas

Perheyritys toisessa polvessa

Tärkeä etappi yrityksen historiassa tapahtui vuonna 2010, kun Raimo Aunio ja Reijo Pesonen luovuttivat Prafit Oy:n vetovastuun seuraavalle sukupolvelle. Mukana ovat Aunion pojat Joni ja Juha Aunio sekä heidän serkkunsa Mari ja Kati Pesonen. He ovat asettaneet tavoitteekseen säilyttää perheyrityksen arvot, mutta myös kehittää toimintaa siten, että Prafit vastaa entistäkin paremmin nykypäivän haasteisiin ja asiakkaiden odotuksiin.

Tutustu Prafit Oy:n tuotteisiin ja palveluihin tai ota yhteyttä!

0